Handleidingen
!

Anti-acne kuur

!

Rekent op milde wijze af met jeugdpuistjes en meeëters...

Dagelijks na opstaan het gezicht wassen met Turmeric zeep en douchen met de Turmeric douchecrème. Aansluitend een beetje Turmeric lotion op het gezicht aanbrengen en inmasseren.

 

’s Avonds (voor het slapen gaan) de huid met acne reinigen met de Turmeric facial cleanser; afspoelen en afdrogen en vervolgens weer een beetje Turmeric lotion aanbrengen en inmasseren.

Door dagelijks ’s ochtends en ’s avonds de zeep, douchegel, lotion en cleanser te gebruiken, zullen acne en meeëters (comedonen) geleidelijk aan verdwijnen. zonder littekens achter te laten.

 

Turmeric ofwel geelwortel heeft van nature een antiseptische en antibacteriële werking. Het product desinfecteert, is ontstekingsremmend, herstelt beschadigde huid en voorkomt uitdrogen.

 

Meer info en bestellen van het anti-acne pakket.

Anti-aging facial

!

Voor een stralende, optimaal gehydrateerde en zijdezachte huid!

Het gezicht een milde peeling geven met de Facepolish White Sugar. De huid wordt hierdoor diepgaand gereinigd en tegelijkertijd gevoed en gehydrateerd.

Met zachte, draaiende bewegingen op de huid aanbrengen en circa 5 minuten laten inwerken. Afspoelen met lauw water of afnemen met een vochtige kompres waaraan eventueel een druppeltje essentiële olie is toegevoegd.

 

Vervolgens het kleimasker met rode wijn aanbrengen en laten inwerken. De huid kan hierbij een beetje trekkerig gaan aanvoelen. Na 15 à 20 minuten het masker afnemen met een warme, vochtige kompresdoek waaraan 1 à 2 druppeltjes essentiële olie zijn toegevoegd. Bergamot is goed voor de onrustige huid, Gember werkt verkwikkend op de huid, Jasmijn is goed voor de droge en gevoelige huid,  Lotus stimuleert celvernieuwing en bestrijdt roodheid en rimpelvorming.

 

Het gezicht zachtjes droog deppen en masseren met een huidverzorgende massageolie. Zoveel mogelijk met draaiende bewegingen naar de buitenzijden van het gezicht toe masseren. Bulletwood werkt kalmerend op de huid,  Lemongrass is verfrissend en antibacterieel en daardoor geschikt voor de onrustige huid, Jasmijn is verzachtend voor alle huidtypen en Perzik is zeer geschikt voor een dunne, droge en gevoelige huid.

 

Ter afsluiting – eventueel met behulp van een jade massagerollertje – de milde Turmeric lotion aanbrengen om de huid  nog verder te voeden en verzachten.


Meer info en bestellen Thai Wellness anti-aging facial.

Aromalampje

!

Zie geurlampje

Geurlampje, aardewerk

!

Decoratieve sfeermaker in iedere ruimte!

Voor het langzaam laten verdampen van essentiële olie om een ontspannende of juist stimulerende sfeer te creëren of om de lucht te zuiveren.

 

Het reservoir bijna tot aan de rand vullen met lauw water, in het onderste compartiment een waxinelichtje plaatsen en aansteken. Voeg enkele druppels essentiële olie naar keuze toe, afhankelijk van het effect dat u wilt bereiken.

Ook zeer geschikt om zandstempels op te warmen.


Aanbevolen oliën:

  • Lavendel: rustgevend en slaap bevorderend
  • Lemongrass: zuiverend, o.a. tegen rooklucht
  • Royal Lotus: rustgevend en licht aphrodiserend
  • Eucalyptus: verkwikkend en verfrissend
  • Tea Tree: zuivert lucht en luchtwegen
  • Nam Prung: exotisch 

Let op:

Plaats om schroeiplekken te voorkomen altijd een schoteltje of onderzetter onder het geurlampje.

Zeker eenmaal per uur controleren of er nog voldoende water in het reservoir zit om ‘droogkoken’ te voorkomen. Het lampje kan dan namelijk barsten.

 

Klik hier om het brandertje te bestellen en hier voor de eigenschappen van de verschillende essentiële oliën. 

Jade massagerollertje

!

Stimuleert en herstelt de huid van gezicht en hals...

Door regelmatige massage met de jaderoller krijgt de huid extra zuurstof toegevoerd, wat resulteert in een mooie, egale huidstructuur, een frisse teint en vermindering van rimpels. Met de kleine steen van het rollertje kan ook de huid rond de ogen optimaal behandeld worden.

Masseer gedurende 5 à 10 minuten voorhoofd, arcadeboog, zijkant ogen, overgang neus-voorhoofd, wangen en onderzijde van nek en kin. Werk zoveel mogelijk naar de buitenzijden van het gezicht toe, dus van binnen naar buiten, op het voorhoofd van beneden naar boven en onder de neus van boven naar beneden.

Bij migraine of hoofdpijn ook de slapen, overgang van neus naar voorhoofd en achterzijde van de nek met het rollertje masseren.

Het rollertje eenmaal per week afspoelen onder koel stromend water en bij maanlicht (bij voorkeur bij volle maan) laten drogen, zodat het kristal weer energie krijgt.

 

Meer info en bestellen jade massageroller.

Kokosstempels (coconut compress)

!

2x 100gr., vacuüm verpakt

Ingrediënten:
gevriesdroogd kokosvlees

 

Werking:
de olie uit het puur natuurlijke kokosvlees is rijk aan vitamine E en voedt, verzacht en revitaliseert de huid. Kokosolie houdt de huid zacht en soepel en beschermt de huid tegen schadelijke UV-straling. Bovendien ruikt het heerlijk.

 

Gebruik:
werk altijd met twee stempels. Stoom de stempels een paar minuten in een steamer of boven een pan kokend water. Hierdoor komt de olie uit het kokosvlees vrij. Masseer vervolgens lichaam, nek en gezicht met een warme stempel. Gebruik hierbij effleurages en tapotements. Als de eerste stempel begint af te koelen, verder gaan met de andere (warme) stempel en de eerste opnieuw warm laten stomen.

 

Opslag:
Bewaar de stempels op een koele, droge plaats. Na gebruik de stempels in een goed afgesloten plastic zak of tupperware in de koelkast bewaren. De stempels kunnen meerdere malen gebruikt worden, totdat er na verhitting geen olie meer uit vrijkomt.

 

Waarschuwingen:

-       let op dat de kokosstempels niet te heet worden; test voor gebruik de temperatuur op uw eigen onderarm.

-       De kokosstempels niet gebruiken binnen 24 uur na een verwonding of trauma.

-       Adviseer de cliënt om na een massage met kokosstempels niet meteen te gaan douchen, zodat de weldadige werkstoffen uit de kokos goed door de huid kunnen worden opgenomen.

-       De kokosstempels niet meer gebruiken als er schimmel op komt.


Om eventuele allergische reacties te voorkomen, voor de massage de stempel stevig op de hand van de cliënt drukken, voordat u deze op het gezicht gaat gebruiken. Overigens komen allergische reacties op kokos zeer zelden voor.
Bestellen kokosstempels >>

Kruidenmasker met meervoudige werking

!

Webwinkel Thai Wellness introduceert een poedermasker van 100% Thaise kruiden, dat de huid van gezicht en lichaam zuivert, voedt en voelbaar revitaliseert. Het masker is makkelijk en voordelig in gebruik.

 

Het kruidenmasker kan worden aangemaakt met naar keuze water, melk, yoghurt of honing, met een scheutje limoen- of citroensap eraan toegevoegd. Dit alles wordt goed door elkaar gemengd, zodat een soort papje ontstaat. De substantie wordt met draaiende bewegingen op de huid aangebracht. Dit heeft het effect van een milde scrub, waarmee dode huidcellen worden verwijderd. Het masker dient vervolgens 10 à 20 minuten te blijven zitten, zodat de kruiden hun werk kunnen doen. Daarna wordt het afgespoeld met lauwwarm water en kan de huid worden droog gedept. Het resultaat is een gezonde, fluweelzachte huid en een stralende teint. Bij regelmatig gebruik – 2x per week - verminderen ook pigmentvlekken. Het masker is geschikt voor alle huidtypen, ook de gevoelige en onrustige huid.

 

Het Thaise kruidenmasker bevat voornamelijk kruiden die ook in de Ayurvedische geneeskunde veel worden toegepast, zoals Geelwortel (hydrateert), Cassunamar gember (verstevigt), Kalmegh (stimuleert het immuunsysteem), Siamese Senna (zuivert en herstelt) en Gotu Kola (anti-aging). Aan het poedermasker zijn verder geen synthetische hulpstoffen of conserveringsmiddelen toegevoegd.

 

Een verpakking van 100 gram kost €6,95 (excl. verzendkosten) en is voldoende voor 10 à 15 gezichtsmaskers.
Kruidenmasker bestellen >>

Krachtige kruidenolie

!

Kruidenolie als haarmasker

De Krachtige Kruidenolie van Thai Wellness staat voor een optimale verzorging van huid en haar. Het product bestaat uit koudgeperste extra virgin kokosolie, waaraan negen kruidenextracten uit de Thaise natuurgeneeskunde zijn toegevoegd. Deze bijzondere formule stimuleert de bloedcirculatie en voedt, kalmeert en herstelt haar en hoofdhuid. Kokosolie is, naast antioxidanten, rijk aan proteïnes en vitamine E. Deze voeden en versterken het haar en de haarwortels, stimuleren de haargroei en vertragen het grijs worden.

Toegepast als haarmasker, geeft de kruidenolie een verrassend resultaat: het haar krijgt meer volume en is voelbaar steviger, terwijl het toch zacht is. Om dit te bereiken wat olie in het haar masseren en 10 minuten laten inwerken. Daarna wassen met shampoo en spoelen. Eventueel kan ook conditioner worden gebruikt, waaraan wat kruidenolie is toegevoegd voor extra voeding.

De Krachtige Kruidenolie bevat extracten van o.a.Gotu Kola, Chili peper, zwarte peper, gember en kurkuma (geelwortel). Het product is niet plakkerig en bevat geen geur- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen.

Bestellen kruidenolie >>

Kruidenstempel voor spier- en gewrichtsproblemen

!

Ontspannend, heilzaam en zeer effectief...!

Te gebruiken bij spierpijn, stijfheid of verrekkingen. Voor gebruik 5 minuten weken in lauw water. Daarna 15 minuten stomen op de Thai Style burner, in een zeef boven een pan kokend water of 3 minuten in de magnetron op ca. 700W verwarmen. Als het katoen gelig wordt, is de stempel klaar voor gebruik.

 

De hete stempel in een kompresdoekje wikkelen. Op de pijnlijke plekken drukken en

zachtjes heen en weer bewegen, max. 1 minuut per plek. Als de stempel afkoelt, doorgaan zonder kompresdoekje en daarna (na ca. 15 minuten) de behandeling voortzetten met een tweede warme stempel. Max. 5x per pijnplek herhalen.

 

Let op: Bij ontstekingen of kneuzingen de eerste 24 uur niet gebruiken, maar de bewuste plek behandelen met ijskompressen. Niet toepassen bij wondjes of beschadigde huid, en ook niet bij zwangerschap. Oppassen bij cliënten met diabetes of met een verlamming omdat die mogelijk een te hoge temperatuur van de stempels niet of te laat gewaar worden.

 

Bij (bijna) dagelijks gebruik de stempels in een plastic zak of tupperware in de

koelkast bewaren; anders laten drogen in de zon en droog bewaren. De stempel is

circa 8 keer opnieuw te gebruiken; daarna verliest hij z’n werkzaamheid, maar kan nog prima gebruikt worden in plaats van badolie.

 

Ingrediënten: gember, geelwortel, bokkepoot, lemongrass, combava, tamarind,

acacia, derris scandens, barler lupulina, borneol, galangal en kamfer.

 

Tip 1: Reken € 5,= extra voor een massagebehandeling met kruidenstempels en geef uw cliënt  de gebruikte stempels mee voor nazorg thuis.

Tip 2: Wilt u de gezichtsstempels voor meerdere cliënten gebruiken, verhit ze dan na iedere behandeling circa 1 minuut op maximaal vermogen in de magnetron om eventuele micro-organismen te elimineren.

 

Meer info en bestellen van de kruidenstempels.

Kruidenstempel voor gezichtsmassage

!

Houdt de huid schoon, stralend en zacht

Bestrijdt rimpels, ontspant, stimuleert de bloedcirculatie en brengt de huid in balans.

Laat de stempel(s) 5 à 10 minuten weken in warm water en masseer vervolgens met draaiende bewegingen het (gereinigde) gezicht van binnen- naar buitenzijde. Laat de stempels niet te heet worden!

Eventueel nabehandelen met rozenkwarts- of jaderollertje.

 

Kan zeker 8x gebruikt worden, mits goed afgesloten bewaard in de koeling. Of na gebruik – liefst in zonlicht - laten drogen aan de lucht en droog bewaren. Ingrediënten: Geelwortel (kurkuma), Turmeric (schroefpalm), Tamarind, gember, kamfer.

 

Tip 1: Reken wat extra voor een gezichtsmassage met kruidenstempels en geef uw cliënt de gebruikte stempels mee voor nazorg thuis.

Tip 2: Wilt u de stempels voor meerdere cliënten gebruiken, verhit ze dan na iedere behandeling circa 1 minuut op maximaal vermogen in de magnetron om eventuele micro-organismen te elimineren.

 

Meer info en bestellen van de kruidenstempels voor gezichtsmassage.