turmeric-geelwortel-klein
Turmeric

Curcuma Longa

(ook wel Geelwortel of Kurkuma genoemd)

Turmeric ofwel Geelwortel is een Aziatisch kruid dat wordt gewonnen uit de wortel van de plant Curcuma Longa, een plant die tot de gemberfamilie wordt gerekend. Het is een vast bestanddeel van o.a. kerriepoeder, dat z’n gele kleur aan Kurkuma dankt.

 

Kurkuma wordt in Azië traditioneel gebruikt voor de behandeling van wondjes en schrammen en voor z’n reinigende werking op heel het lichaam. Kurkuma ofwel Turmeric blijkt ook effectief te zijn als (preventief) medicijn tegen allerlei infecties en ziektes. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het kruid sterk ontstekingsremmende stoffen bevat die o.a. schadelijke zware metalen binden en afvoeren. Tevens blijkt Kurkuma de lever te ontgiften, het bloed te zuiveren en het ontstaan van kankercellen te verminderen. Volgens Wikipedia is Turmeric ook effectief tegen Alzheimer en Multiple Sclerose (MS).

 

Toegepast in huidverzorgingsproducten heeft Turmeric een antibacteriële en wondhelende werking. De stof is bijzonder effectief tegen acne en tegen een droge huid, en vermindert ook pigmentvlekken. Bij Thai Wellness vindt u diverse Turmeric-producten, waaronder handcrème (voedt en verzacht, tegen kloofjes), douchecrème (tegen droge huid), gezichtsreiniger (ontsmet en voedt), gezichtslotion (te gebruiken als dag- én nachtcrème), 100% natuurlijke Turmeric kruidenzeep met honing voor extra voeding en Turmeric bodylotion.