turmeric-facial
Kurkuma, natuurlijke acne-killer

Kurkuma ofwel Turmeric (Geelwortel) is een Aziatisch kruid dat wordt gewonnen uit de wortel van de Curcuma Longa, een plant die tot de gemberfamilie wordt gerekend. Het is een vast bestanddeel van o.a. kerriepoeder, dat z’n gele kleur aan Kurkuma dankt.

 

Kurkuma wordt in Azië traditioneel gebruikt voor de behandeling van wondjes en schrammen en voor z’n reinigende werking op het hele lichaam. Kurkuma of Turmeric blijkt ook effectief te zijn als (preventief) medicijn tegen allerlei infecties en ziektes. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het kruid sterk ontstekingsremmende stoffen bevat die o.a. schadelijke zware metalen binden en afvoeren. Tevens blijkt Kurkuma de lever te ontgiften, het bloed te zuiveren en het ontstaan van vrije radicalen tegen te gaan. Volgens Wikipedia is Turmeric ook effectief tegen Alzheimer en Multiple Sclerose (MS).

 

Toegepast in huidverzorgingsproducten heeft Turmeric een antibacteriële, zuiverende en wondhelende werking. De stof is bijzonder effectief tegen acne en tegen een droge huid, en vermindert ook pigmentvlekken. Thai Wellness biedt keuze uit diverse Turmeric-producten, waaronder handcrème (voedt en verzacht, tegen kloofjes), douchecrème (tegen droge huid), gezichtsreiniger (ontsmet en voedt), hydraterende gezichtslotion (te gebruiken als dag- en nachtcrème), Turmeric bodylotion en 100% natuurlijke Turmeric zeep op glycerinebasis met honing voor extra voeding.

 

Ter kennismaking heeft Thai Wellness een voordelige anti-acnekuur samengesteld bestaande uit cleanser, gezichtslotion, douchecrème en zeep. Volgens diverse gebruikers zijn na het volgen van deze kuur acne en meeëters vrijwel geheel verdwenen; dit resultaat blijft behouden door daarna dagelijks de Turmeric zeep te gebruiken.

Sinds kort is de Turmeric anti-aging gezichtslotion verrijkt met vitamine C voor een extra krachtige werking. Vitamine C vermindert rimpels en fijne lijntjes en is bijzonder effectief tegen acne en mee-eters, zo blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek (bron: Ortho Institute).