Over onze producenten

Thai Wellness werkt met een select aantal leveranciers in Thailand, die we ook persoonlijk kennen. Onze belangrijkste leverancier - Royal Siam
Legend - wordt geleid door een dame van middelbare leeftijd met studerende kinderen. In haar laboratorium waar de cosmetica worden gemengd en afgevuld, werken enkele volwassen parttimers. Dit werk vereist een zeer grote zorgvuldigheid om een constante kwaliteit en effectiviteit van de producten te kunnen garanderen. Werk dat niet aan kinderen kan worden overgelaten. Haar grondstoffen betrekt ze deels van lokale producenten, deels van zgn. Otop-projecten en deels van de industrie. Otop is een project van de Thaise overheid waarbij de vrouwen in armere dorpen begeleid en gesubsidieerd worden om zich toe te leggen op het maken van specifieke natuurproducten, zoals bepaalde kruidenmengsels en -extracten, kruidenzeep of aardewerk. Zo kunnen deze huismoeders samen wat bijverdienen, terwijl hun mannen aan het werk zijn en de kinderen naar school. Overigens, Thaise kinderen zijn leerplichtig tot hun 13e en daar wordt strikt op toegezien.

Onze kruidenstempels en dergelijke betrekken we van een goedlopende spa in Bangkok, die lege uren opvult door de (volwassen) therapeuten en masseurs die er werken, producten voor gebruik in de spa en voor de verkoop te laten
maken. Grondstoffen worden uitsluitend betrokken van Otop-projecten.

 

Een andere leverancier is een papa-mama bedrijfje van een jong stel zonder kinderen, die naast hun woning een keurig fabriekje hebben gebouwd, waar ze een aantal exclusieve producten op basis van kokosolie vervaardigen. De olie persen ze zelf; de kokosnoten betrekken ze van lokale boeren, de gebruikte kruiden en kruidenmengsels komen van Otop-projecten.

Al onze leveranciers staan onder toezicht van de Food & Drug Administration van het Thaise ministerie van Volksgezondheid. Zonder de officiële papieren van deze instantie mogen de producten niet geëxporteerd worden en zullen ze ook door iedere vervoerder geweigerd worden. Dit Certificate of Origin is tevens een garantie dat alle stoffen die in de producten zijn verwerkt, aan alle wettelijke eisen voldoen.